به گزارش تابانک» به نقل از ایسنا، افلاطون» فیلسوف بزرگ یونانی با بیان اینکه موسیقی برای روح و ورزش برای بدن است، گفت: این موسیقی برای روح است. ترین گفت: پس از سال ها تحقیق، محققان به نقل قول افلاطون از قرن ها پیش دست یافته اند: "اگر می خواهید بدن خود را تقویت کنید، به باشگاه بروید و اگر می خواهید ذهن خود را تقویت کنید، به موسیقی گوش دهید."
فواید درمانی موسیقی بسیار زیاد است. این موسیقی است که احساسات ما را تحریک می کند، زندگی ما را با خشم غنی می کند و اغلب به ما کمک می کند بر افسردگی خود غلبه کنیم.
ریتم، ملودی و هارمونی موسیقی به ما کمک می کند تا با کمک آن اختلالات روانی پیچیده را درمان کنیم. ریتم ملودیک و حالت صدا در موسیقی در چند دهه گذشته در درمان های پزشکی مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و دانشمندان در مطالعات بسیاری فواید بی شمار گوش دادن به موسیقی و اثرات آن را بر فشار خون، ضربان قلب و حتی سطح اکسیژن گزارش کرده اند. با موزیک باران همراه باشید.
نگاه افراد مسن به موسیقی
موسیقی از زمان طلوع بشر نقش خود را ایفا کرده است. دانشمندان آن را هدیه ای از طرف مادر طبیعت می دانستند. یونانیان باستان موسیقی را به عنوان هنر موزها» تعریف کردند و فیلسوف بزرگ افلاطون نیز گفت: موسیقی برای روح مانند فعالیت بدنی است. کلمه "موسیقی" مترادف با نمادهای "خوشبختی" و "زندگی" حافظه است، ارتباطات را بهبود می بخشد و بهبودی جسمانی را تسهیل می کند.
نظر کارشناسان در مورد تاثیر موسیقی بر مغز
علاوه بر این، موسیقی درمانی به بهبود کیفیت زندگی افراد سالم کمک می کند و همچنین نیازهای کودکان و بزرگسالان مبتلا به بسیاری از بیماری ها و ناتوانی ها را برطرف می کند. بنابراین اگر بخواهیم بیماری را نوعی اختلال یا عدم تعادل بدانیم، موسیقی درمانی می تواند به عنوان پل مهمی برای اتصال ارتباطی که در جهت جریان بسته است، مورد استفاده قرار گیرد. امروزه از موسیقی به طرق مختلف استفاده می شود. مثلاً در حوزه آموزشی برای درمان اوتیسم، بیش فعالی و در حوزه پزشکی برای درمان سرطان، درد و زوال عقل استفاده می شود.
الیور ساکس، متخصص مغز و اعصاب مشهور، در کتاب موسیقی دوستی» در مورد رابطه پیچیده بین موسیقی و مغز نوشته است. او در کتاب خود به ما نشان داد که چگونه موسیقی می تواند قسمت آسیب دیده مغز را بیدار کند و در این کتاب داستان مردی به نام مارتین را بیان کرد. مارتیش یک فرد کم توان ذهنی است و بیش از دو هزار اپرا کامل را از روی قلب می شناسد.
همانطور که موسیقی می تواند احساس شادی، غم یا مالیخولیا ایجاد کند، موسیقی نیز می تواند هر دو نیمکره مغز ما (چپ و راست) را فعال کند و ارتباطات جدیدی بین آنها ایجاد کند. نیمکره راست ما با عملکردهای شهودی و تخیل مرتبط است، در حالی که نیمکره چپ ما مسئول منطق، عقل و زبان است. نیمکره چپ ما در درجه اول تحت تأثیر گوش دادن به موسیقی قرار می گیرد و مهارت های کنترلی مانند مهارت های حرکتی ظریف، ریتم و هماهنگی با گوش دادن به موسیقی ایجاد می شود.
علاوه بر این، ملودی های خاصی می توانند احساساتی مانند همدلی را در مغز انسان تحریک یا تقویت کنند. این گونه است که موسیقی به ما کمک زیادی می کند تا زندگی اجتماعی خوبی داشته باشیم و ویژگی های انسانی مانند شفقت و درک را زنده نگه داریم.
سایک می گوید: موسیقی این قدرت را دارد که خاطرات فراموش شده را برای ما زنده کند. من اغلب از موسیقی به عنوان کپسول زمان برای یادآوری روزهای غمگین یا شادم استفاده می کنم.
دانشمند موسیقی من خورد بنه در زیر
سال هاست که دانشمندان سراسر جهان در تحقیقات خود گفته اند که موسیقی تاثیر زیادی بر مغز که یکی از حساس ترین و پیچیده ترین اندام های بدن است می گذارد. دانلود بهترین آهنگ ها . در طول سالیان متمادی، محققان با بررسی دقیق تاثیر موسیقی بر بدن انسان به نتایج جالبی دست یافته اند که در این مطالعه به اختصار شرح داده ایم.
موسیقی توانایی آرام کردن، انرژی بخشیدن و حتی بهبود حافظه شما را دارد و شما به راحتی می توانید با روشن کردن پخش کننده موسیقی خود از این قدرت مرموز استفاده کنید.
یکی از پزشکان گوش و حلق و بینی در دانشگاه جان هاپکینز گفت: "چیزهای کمی مانند موسیقی مغز را تحریک می کنند. اگر می خواهید مغز خود را در طول روند پیری مشغول نگه دارید، گوش دادن به موسیقی یا نواختن یک ساز ابزاری عالی به عنوان یک ابزار کامل است. تمرین مغز
تحقیقات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی اضطراب، فشار خون و درد را کاهش می دهد و همچنین کیفیت خواب، خلق و خو، هوشیاری ذهنی و حافظه را بهبود می بخشد. به گفته محققان دانشگاه هاروارد، گوش دادن به موسیقی یا نواختن یک ساز، بخش های زیادی از مغز انسان را درگیر می کند و خلق و خو و حافظه را بهبود می بخشد.
دکتر. اندرو بودسون» (اندرو بودسون)، استاد عصبشناسی در دانشکده پزشکی هاروارد، گفت: هر موسیقی، چه جاز، کلاسیک، راک اند رول یا هیپهاپ، تأثیر ویژهای روی مغز دارد و اینکه آیا مینوازید. یک ساز یا فقط می توانید با گوش دادن به موسیقی از مزایای آن بهره مند شوید.
لازم به ذکر است که گوش دادن به موسیقی خاصیت درمانی دارد و به بهبود و درمان برخی از بیماری ها کمک می کند. گفته می شود گوش دادن به موسیقی کلاسیک تأثیر مثبتی بر ذهن و بدن دارد. اما آیا برخی از انواع موسیقی قدرت شفابخشی بیشتری نسبت به انواع دیگر دارند؟ برخی از دانشمندان در مورد گوش دادن به یک نوع موسیقی اختلاف نظر دارند، در حالی که برخی دیگر معتقدند که گوش دادن به یک نوع موسیقی سرعت بهبودی جسمانی افراد را در مقایسه با سایر انواع موسیقی افزایش می دهد، به عنوان مثال اخیراً دانشمندان جمهوری چک. آهنگساز و نوازنده اتریشی جوزف هاید از "موتسارت" می گوید که موسیقی در درمان صرع بهتر از موسیقی است.
دانشمندان شهر برنو» در جمهوری چک اخیراً با انجام آزمایشهایی و بررسی تأثیر موسیقی موتسارت» و هیدن» بر بیماران مبتلا به صرع تلاش کردند به این سؤال پاسخ دهند.
در دهه 1990، دانشمندان این نظریه را مطرح کردند که گوش دادن به موسیقی موتزارت می تواند به طور موقت نمرات برخی از بخش های تست هوش را افزایش دهد. این نظریه که به اثر موتزارت» معروف است به قدری رایج شده است که افراد زیادی برای تقویت هوش فرزندان خود این موسیقی را می نوازند.
در طول این مطالعه، دانشمندان CEITEC Brno به همراه پزشکان بیمارستان دانشگاه سنت آن تصمیم گرفتند اثربخشی موسیقی موتزارت را بر روی بیمار مبتلا به صرع آزمایش کنند. در طول آزمایش، بیماران ابتدا باید به سوناتا K. 448 برای دو پیانو گوش می دادند. به لطف روشهای تشخیصی دقیق، دانشمندان میتوانند تأثیر موسیقی موتزارت بر مغز را با دقت بیشتری نسبت به قبل بررسی کنند.
پروفسور ایوان رکتور، سرپرست این مطالعه، گفت: "ما دریافتیم که سونات موتزارت ترشحات صرعی را که مستقیماً در مغز اندازه گیری می شود، کاهش می دهد."
آنها همچنین علاقه مند بودند بدانند که آیا این قطعه موسیقی موثرتر از سایر موسیقی ها است یا خیر. برای مقایسه آنها، اولین قطعه سمفونی شماره. 94 انتخاب هایدن.
به گفته محققان، ما سمفونی هایدن را انتخاب کردیم زیرا مربوط به همان دوره است و تقریباً مشابه سبک موتزارت است. هیچ یک از بیماران ما هیچ آموزش موسیقی ندیده بودند، بنابراین دوست نداشتند موتزارت یا هایدن گوش کنند. ما این دو آهنگ را انتخاب کردیم زیرا میخواستیم جنبههای صوتی مختلف را در موسیقی تجربه کنیم و برای آن به آهنگهای مختلفی نیاز داشتیم.
این آزمایش تأیید کرد که تأثیر شفابخش موسیقی عمدتاً به ویژگی های صوتی آن مانند ریتم، سرعت یا طیف هارمونیک بستگی دارد و سونات موتزارت از این نظر بیشترین سود را داشت. علاوه بر این، محققان تأثیر گوش دادن به این موسیقی را بین ن و مردان دریافتند.
محققان افزودند: ما دریافتیم که در حالی که ترکیب موتزارت فعالیت تشنجی را در ن و مردان کاهش می دهد، گوش دادن به ترکیب هایدن باعث کاهش ترشحات صرع در ن و افزایش آن در مردان می شود. برای تایید فرضیه خود، محققان مطالعه دیگری با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی انجام دادند. MRI نشان داده است که بخشهای خاصی از مغز به دلایل مشابه در مردان و ن متفاوت عمل میکند. کارشناسان CEITEC قصد دارند این تحقیقات را ادامه دهند. آنها امیدوارند که در آینده، موسیقی با ویژگی های صوتی کاملاً تعریف شده بتواند به عنوان یک درمان جایگزین و غیرتهاجمی برای بیماران صرع مورد استفاده قرار گیرد.
در مطالعه دیگری که در مجله JNeurosci منتشر شد، محققان دریافتند که دلیل علاقه مردم به موسیقی به دلیل ارتباط بین مدار شنوایی و سیستم پاداش است. با وجود مزایای بیولوژیکی آشکار، انسان ها هنوز موسیقی را دوست دارند. مطالعات تصویربرداری عصبی شباهتهایی را در نحوه پردازش موسیقی توسط مدارهای سیستم پاداش مغز نشان میدهد. در این مطالعه، محققان فعالیت مغز گروهی از طرفداران موسیقی پاپ را هنگام گوش دادن به موسیقی با استفاده از fMRI اندازه گیری کردند. قبل از اسکن، محققان به طور غیرمستقیم مدار تحریک مغناطیسی مغز را تحریک یا مهار کردند.
آنها دریافتند که فعال کردن مدار پاداش قبل از گوش دادن به موسیقی، لذت شرکت کنندگان را از گوش دادن به موسیقی افزایش می دهد. در حالی که بازداری لذت را کاهش می دهد. این تغییرات در لذت با تغییرات در فعالیت هسته اکومبنس، منطقه مهمی از مدار پاداش، مرتبط است. شرکت کنندگانی که بیشترین تفاوت در لذت را داشتند نیز بیشترین تفاوت را در فعالیت همزمان بین ناحیه شنوایی و پاداش نشان دادند. این نتایج نشان می دهد که تعامل بین نواحی شنوایی و پاداش به لذتی که هنگام گوش دادن به موسیقی احساس می کنیم کمک می کند.
تاثیر موسیقی بر کودکان
بر اساس تحقیقات جدید، نواختن موسیقی باعث تقویت سیستم شنوایی و مغز جنین می شود. به گفته محققان، صداهای شنیده شده در دوران بارداری به سختی قابل درک و به خاطر سپردن هستند. اما محققان ثابت کرده اند که گوش دادن به موسیقی در سه ماهه دوم بارداری بر سیستم شنوایی کودکان تاثیر می گذارد. محققان بیان کردند: هفته بیست و هفتم بارداری تا شش ماهگی در رشد سیستم شنوایی بسیار مهم است. محققان بر این باورند که قرار گرفتن در معرض موسیقی در این دوره بر رشد مغز و شنوایی تأثیر می گذارد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که نوزادان در سنین بسیار پایین توانایی یادگیری دارند و تاثیر این یادگیری برای مدت طولانی در مغز باقی می ماند.
رابطه موسیقی و طعم غذا
محققان بلژیکی دریافته اند که گوش دادن به انواع مختلف موسیقی باعث می شود مغز مزه هر غذا را متفاوت درک کند. محققان دریافته اند که گوش دادن به موسیقی آهسته و موسیقی با ریتم های تند بر حس چشایی و درک فرد از طعم غذا و نوشیدنی تأثیر می گذارد. با توجه به نتایج این تحقیق، مشخص شد که گوش دادن به موسیقی های مختلف نه تنها بر اعصاب انسان تأثیر می گذارد، بلکه بر درک متفاوت از نوع موسیقی نیز تأثیر می گذارد. بنابراین بهتر است همیشه در محیطی آرام با موسیقی ملایم و ریتم های طبیعی غذا بخورید، زیرا غذا خوردن در شرایط استرس نه تنها درک مغز از طعم غذا را تغییر می دهد، بلکه بر عملکرد بدن نیز تأثیر می گذارد بدن انسان.
موسیقی تاثیر زیادی در درمان زوال عقل دارد
محققان چگونگی تاثیر شنیدن موسیقی بر بیماران مبتلا به زوال عقل را بررسی کردند و دریافتند که موسیقی می تواند به عنوان راهی جایگزین برای برقراری ارتباط با بیماران مبتلا به آایمر باشد. یک شبکه مغزی شناخته شده مسئول آرامش و رضایت هنگام گوش دادن به موسیقی است. دانشمندان می گویند بیماران زوال عقل در معرض دنیایی ناآشنا هستند و موسیقی می تواند شبکه های مغزی آنها را دوباره فعال کند و از آنها در برابر بیماری آایمر محافظت کند.
در نهایت باید بگوییم که موسیقی میتواند وضعیت عاطفی ما را تا حد زیادی بهبود بخشد و این قدرت را دارد که طرز فکر مردم را تغییر دهد همانطور که سرود ملی همه ما را متحد میکند. بنابراین، ما باید از آهنگ موسیقی به عنوان ابزاری برای ایجاد آرامش و هماهنگی در روح خود استفاده کنیم.
ورژن اجرای زنده آهنگ جدید عماد طالب زاده به نام «جات خالیه الان»
آهنگ قدیمی سیروان خسروی به نام کجایی تو
آهنگ جدید سیروان خسروی به نام زیر آبMusicdel | موزیکدل
ارتباط علم با موسیقی چگونه است؟
آهنگ جدید سون بند به نام «جذاب»
موسیقی ,دادن ,محققان ,تأثیر ,استفاده ,دانشمندان ,موسیقی موتزارت ,تاثیر موسیقی ,مورد استفاده ,استفاده قرار ,بیماران مبتلا ,موسیقی تاثیر زیادی